Wat vindt u?

Bestedingsdoelen maatschappelijk fonds

Naast de bijdrage aan het Energiefonds Brabant, storten de initiatiefnemers van Windpark Streepland jaarlijks € 0,25 per Megawattuur, wat door de windmolens wordt opgewekt, in een maatschappelijk fonds. Dit komt neer op circa € 11.000,- per jaar. Dit geld is voor initiatieven die de omgeving van Windpark Streepland mooier, leuker en/of veiliger maken. Bewoners in de omgeving van Windpark Streepland die iets willen organiseren voor hun omgeving kunnen hiervoor straks een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • de inrichting van een speeltuin of een ontmoetingsplek voor kinderen, jongeren en/of volwassenen/ouderen
  • de aanschaf van een speel- of sporttoestel
  • een buurtfeest
  • een toernooi
  • het organiseren van een fiets- of wandeltocht
  • het verfraaien van de openbare ruimte om deze schoner en/of veiliger te maken
  • etc.

Wat zou ú doen?

Het maatschappelijke fonds komt beschikbaar, nadat de windmolens draaien en groene stroom produceren (in 2023). Op dit moment zijn wij aan het nadenken over de precieze criteria van dit fonds.

Stel dat u zou mogen bepalen, welke initiatieven in aanmerking komen voor geld uit dit fonds. Waar zou u dit geld voor aanwenden? Welke thema’s zijn belangrijk in uw omgeving? Welke (maatschappelijke) problemen kunnen wel wat aandacht gebruiken? Wellicht is er al een concreet initiatief dat daarbij gaat helpen? Het gaat nu om de ideeën: wat zou deze omgeving, de bewoners en het gebied, goed doen? Want als wij weten waar uw omgeving behoefte aan heeft, dan kunnen wij ervoor zorgen dat de criteria van het fonds daarbij aansluiten.

Laat het ons weten via e-mail of via het contactformulier. We horen uw reactie graag voor 7 juni. Als u vragen of andere opmerkingen over het maatschappelijk fonds heeft, dan horen wij het uiteraard ook graag.