Het windpark draait!

Alle drie de molens van Windpark Streepland draaien. Dit is een aantal maanden later dan gepland. Toch hebben de windturbines van Windpark Streepland de afgelopen periode al ruim 9.500 MWh aan groene stroom opgewekt! We hebben met elkaar afgesproken dat er nul uur sprake zal zijn van slagschaduw op de omliggende woningen. De turbines zijn hierop ingesteld.

Witte wieken

Het enige wat nog moet gebeuren, is het verwijderen van de rode strepen op de wieken. Zoals we eerder aangaven, was het niet de afspraak dat die erop zouden komen. Dat gebeurt de komende weken. Medewerkers van Nordex gaan de turbines in om de rode strepen van de wieken af te halen, door middel van zogeheten ‘rope acces’. Ze gaan via de binnenkant van de turbine naar boven en laten zich vervolgens vanuit de gondel met touwen ter hoogte van de wieken zakken. Daar worden de rode strepen eraf geschuurd en krijgen de wieken een nieuwe coating. Je kunt je voorstellen dat het belangrijk is dat het bij deze werkzaamheden niet te hard waait. Afhankelijk van het weer duurt het een aantal weken voor alle wieken van alle drie de turbines wit zijn.

Open dag

Wij staan graag stil bij de opening van het windpark. Dit doen we op de Open Energiedag op zaterdag 16 september 2023. We hebben dan een aantal maanden volledig gedraaid en dat lijkt ons een goed moment om te horen wat de ervaringen van omwonenden zijn. In de zomer informeren wij u over het precieze programma.